top of page

Mi a gyermekjáték-dráma?

Egy olyan csoportos módszer, ahol általában 4-6 közel azonos életkorú gyermek játszik együtt egy vagy két felnőtt vezetővel azért, hogy a gyermekek viselkedéses, érzelmi problémái megoldódjanak, személyiségfejlődésük harmonikusabbá váljék, érzéseiket, indulataikat szabadabban ki tudják fejezni.

Kinek ajánlott?

Várom azokat a gyerekeket, akik~ nehezen találják helyüket az iskolában, óvodában,~ nehezen kezelik érzéseiket, indulataikat,~ akiknek önbizalomra, megerősödésre van szükségük,~ akik túl gátlásosak, szorongóak,~ akik nehéz életeseményekkel küzdenek,~ vagy akik csak szeretnék kreativitásukat, spontaneitásukat kibontakoztatni.

drama3.jpg
drama2.jpg
drama6.jpg
drama4.jpg
drama1.jpg

Mi történik egy-egy foglalkozáson?

A kisebbek rajzolnak, és rajzaikról mesélnek, vagy számukra kedves történeteket, meséket osztanak meg, a nagyobbak valós vagy kitalált történeteket alkotnak, majd azokat jelmezekbe öltözve közösen eljátsszák. A játék világában ki lehet próbálni különböző szerepeket, más módon lehet kapcsolódni a többiekhez. A játék tehát egy szimbolikus térben zajlik, ahol a gyerekek meg tudják mutatni érzéseiket, feszültségeiket, vágyaikat pedig ki tudják játszani. A gyermekek saját öngyógyító folyamataikat mozgósítják, új működési módokat sajátítanak el. Kifejezhetik belső tartalmaikat, átélhetik, hogy értékesek, s a hétköznapok során viselkedésük harmonikusabbá válik.

A csoport heti rendszerességgel találkozik, egy-egy alkalom 60 perces.
A csoport szülőkonzultációval indul, a gyermekek, szülők megismerésével.
Óvodás (5 éves kortól) és általános iskola alsó tagozatos gyermekeket számára indulnak csoportok, érdeklődni telefonon


 

Tóthné Tuppa Anita

bottom of page