top of page
20220629_175449 (2)_edited.jpg

Kovácsné dr. Benkő Anita
Pszichológus és TSMT terapeuta

Örömömre szolgál, hogy Várpalotán létrejöhetett a Csodavilág Mozgás és Mentálhigiénés Stúdió, ahol az elmúlt 21 év tapasztalatával segíteni tudom a hozzám fordulókat!

Háttér

2006-ban diplomáztam a Károli Gáspár Református Egyetemen interperszonális és klinikai pszichológia szakirányokon. Tanulmányaimat a Semmelweis Egyetemen mélyítettem, ahol Egészségtudományokból doktoráltam. A képzések mellett számos területen dolgoztam: pedagógiai szakszolgálatoknál (Gyál, Zalaegerszeg, Székesfehérvár) ahol szakértői vizsgálattal (BTMN és SNI diagnosztika) illetve nevelési tanácsadással foglalkoztam. Emellett tapasztalatokat szereztem iskolapszichológusként, általános iskolában, szakképzési centrumban és gimnáziumban, illetve óvodapszichológusként is. Vezettem csoportokat, melyek közül a gyermek-játékdráma áll a legközelebb hozzám, mivel ötvözi mindazt, amiről azt gondolom, hogy egy gyermek fejlődésének mozgatórugója lehet: spontaneitás, öngyógyító erő, játék, mozgás, kreativitás.
A TSMT-vel 2020-ban kezdtem el foglalkozni, mivel munkám során nagyon sokszor szembesültem az idegrendszeri éretlenség tüneteivel, s szerettem volna egy olyan módszert is megtanulni, amellyel minél korábbi életkorban tudom segíteni a hozzám forduló gyermekeket, s megelőzni a kezeletlen tünetekből adódó későbbi pszichés, tanulási vagy akár családi nehézségeket.

Kapcsolat

Csodavilág Mozgás és Mentálhigiénés Stúdió, 8100 Várpalota, Rákóczi utca 22.

+36 70 622 4561

bottom of page