top of page

KOMPLEX MOZGÁSTERÁPIA (Kulcsár-féle)

- A komplex mozgásterápia során a gyermek újraélheti a mozgásfejlődés állomásait, korrigálva a hibás működéseket, így az idegrendszer újraszerveződik, melynek hatására pozitív változások állhatnak be a tanulásban, magatartásban, figyelmi funkciókban, önbizalomban. A terápia során javul a gyermek önértékelése, kifejezőkészsége, összerendeződik a mozgása, s ezáltal könnyebben birkózik meg a mindennapos kihívásokkal.- A mozgásterápia segítség lehet az iskola megkezdése előtt, illetve iskoláskorban is csökkenthetőek a tanulási nehézségek.

 Amennyiben beigazolódik több terület elmaradása, egyéni feladatsor kerül megírásra, melyet a gyermeknek megtanítok, s otthonában végezheti a tornát legalább heti 5 nap.- A feladatsor letornázása kb. 20 percet vesz igénybe. 3-4 hetente pedig kontrollvizsgálatra kerül sor, s a feladatok fokozatosan nehezítődnek.- A feladatok elvégzése eszközöket nem igényel.

20220629_174250.jpg

Mikor alkalmazható?

- A terápia 5 éves kortól alkalmazható, gyakorlatilag korhatárhoz nincs kötve, eredményes kamaszoknál és felnőtteknél is.

- A terápiát mindig vizsgálat előzi meg, mely kb. másfél órát vesz igénybe, feltérképezi a nagy-, és finommozgásokat valamint a gondolkodási készségeket.

- Amennyiben beigazolódik több terület elmaradása, egyéni feladatsor kerül megírásra, melyet a gyermeknek megtanítok, s otthonában végezheti a tornát legalább heti 5 nap.

- A feladatsor letornázása kb. 20 percet vesz igénybe. 3-4 hetente pedig kontrollvizsgálatra kerül sor, s a feladatok fokozatosan nehezítődnek.

- A feladatok elvégzése eszközöket nem igényel.

bottom of page