top of page

LONGIKID©: LONGITUDINÁLIS KOMPLEX VIZSGÁLAT

A LongiKid© egy neuro-szenzomotoros diagnosztikai eljárás, amely alkalmas a gyermek mozgásos, értelmi, nyelvi, szociális-pszichés és figyelmi készségeinek megfigyelésére, 3 hónapos kortól 11 éves korig. A vizsgálat során kb. 1500 változót veszünk figyelembe, melynek segítségével azonosíthatóak az eltérően fejlődő funkciók és az idegrendszeri érésének zavara.A vizsgálat játékos, változatos eszközökkel, a szülő jelenlétében, sokszor az ő közreműködésével zajlik.

IMG-b9b645515bf0fdbd89fa32931e5e0cf4-V (2).jpg

Miért hasznos a vizsgálat?

~A LongiKid© vizsgálat alapján dönt a terapeuta a megfelelő terápiás irány meghatározásáról,~ jó előrejelzője lehet a sikeres iskolai beválásnak,~ érzékszervi problémákat is ki tud szűrni, s a gyermeket további szakellátásba irányítja a terapeuta,~ a szülő informatív tájékoztatást kap gyermeke aktuális állapotáról.

IMG-09667d36e27b30d03e69afa02e03fa56-V (2).jpg

A LongiKid© vizsgálati területei:

Az idegrendszer érettsége: atipikus reakciók, archaikus reflexek, kéreg alatti mozgásszabályozásMotoros terület: nagymozgások, finommozgások, grafomotorikaKognitív terület: figyelem, téri tájékozódás, memóriafunkciók, szinkronfunkciók, gondolkodás, taktilis és vizuális kognitív területNyelvi készségek: kifejező és befogadó nyelvi készség (beszédértés, szókincs)Pszichés-szociális terület: együttműködés, szociális-kommunikációs interakcióik, feladattartás, frusztrációtűrés, rugalmasságKiegészítő vizsgálatok: hallás-, látás-, tartás-, izomtónus vizsgálata

bottom of page